Da Fremad Amager snød Holbæk for mesterskabet

8. april 2015

Søren Moehrdel (billedet) er født i året, hvor makkerparret Dirch Passer og Kjeld Petersen væltede salen i ABC Revyen med sketchen Tømmerflåden, og han er dermed tæt på de 60 år. Han har fortid som mangeårig og velskrivende sportsjournalist på Holbæk Amts Venstreblad og Nordvestnyt. Her skrev han fra sidst i 1970'erne under mærket "søm" utallige artikler om HB&I og var sportsredaktør fra 1999 og en halv snes år frem. Han kom dermed for sent til at opleve og beskrive det, mange har kaldt for "Holbæks storhedstid" og nåede aldrig at se klubben rykke tilbage i det fine selskab - selvom både planerne og pengene en overgang var store.

For et års tid siden takkede skriverkarlen af og satte sit sidste punktum i Holbæk-regi.

Fra sit domicil på Amager, hvor han også er opvokset, har "søm" i anledning af søndagens kamp i 2. division øst i Sundby Idrætspark mellem Fremad Amager og Holbæk skrevet en række artikler til HB&I's hjemmeside. Den første bringes i dag.

1: Intro - En søndag på Amager

2: Frode forstod ikke den københavnske humor

3: No Bullshit hos Fremad Amager

4: Holbæk samler sølvholdet

5: Da Arnesen og Lerby lagde Holbæk ned

Det gennemgående tema i flere af artiklerne er, at det er 40 år siden, at Holbæks mesterskabskandidater i 1975 tabte til Fremad Amager, der var bundhold, i Sundby Idrætspark.