Cheftræneren: Vi vil gerne præge kampene noget mere

3. august 2015

Af Jørgen Rasmussen

 

 

Jeg er godt klar over, at vi får kampe, hvor vi bliver matchet til det yderste. Men jeg tror, vi kan rykke os i forhold til sidste sæson. Vi har en meget ung og læringsparat trup, og vi fik jo point mod alle de modstandere vi kender fra sidste års 2. division, så vi har selvfølgelig respekt for dem, men vi frygter ingen.”

 

Sådan lyder forhåndsvurderingen fra Holbæks cheftræner Stefan Håkansson forud for sæsonen i 2.division, KanalSportDivisionen, som har fået en helt ny turneringsstruktur med slutspils-streg allerede efter 14 kampe mod de syv modstandere i puljen.

 

Der er to 1. divisionsnedrykkere, AB og Brønshøj, og en DS-oprykker, AB Tårnby, blandt Holbæks modstandere. Blandt de øvrige sluttede Hvidovre, HIK og Avarta over Holbæk i tabellen i sidste sæson, kun B. 1908 sluttede lige under.

 

 

På hvilken måde – hvis nogen – har turneringsændringen påvirket forberedelserne til den nye sæson?

 

Det handler om at være klar fra turneringsstart. Vi kan ikke lade spillerne hvile og spille sig i form i sæsonens første kampe. Når der kun er 14 kampe, skal vi med fra start, så det kræver, at vi har spillerne klar på rekordtid. I vores forberedelser har vi arbejdet meget hårdt på kondition, taktik og spillestil. Så i trænergruppen har vi arbejdet med mange ting på kort tid.”

 

Sidste sæson var succeskriteriet for Holbæk jo meget enkelt: undgå nedrykning. Hvad er i din optik det realistiske succes-kriterium for efterårs-sæsonen?

 

Hvis vi kan opnå en 4. plads er det en succes. For os handler det om, at vi skal vænne os til strukturen. Finde ud af den. Alle klubber har jo meldt ud, at de går efter at komme med i oprykningsspillet, så der bliver kamp om det.”

 

Vi har ikke en målsætning om at rykke op. Endnu. Hvis vi kan komme med i oprykningsspillet, vil det selvfølgelig være en succes. Der kan være både fordele og ulemper ved at komme i oprykningsspil for tidligt. Det vil udvikle spillere at spille topkampe, men omvendt kan det jo give mange nederlag. Så er det måske bedre at spille med i slutspillet om nedrykning og få flere succes-oplevelser dér. Indtil vi er stærke nok til at spille med om oprykning.”

 

AB, Brønshøj, Hvidovre, HIK. Det er store og veletablerede danske divisionshold. Har du et bud på hvem der slutter i top og bund blandt jeres modstandere?

 

AB må være forhåndsfavorit. Deres trup er stort set intakt fra sidste sæson og rummer mange spillere med niveau til en højere række. HIK har dygtige boldspillere som har spillet sammen længe. Desuden er de blevet forstærket, så de bliver også en del af top 4.”

 

Brønshøj er lidt ubekendte for os. De har meldt ud, at de går efter oprykning, men de har haft stor udskiftning i truppen og fået ny træner, så spørgsmålet er, om de er spillet sammen? Hvidovre kender vi godt. De vil med garanti gå efter oprykning. De har forstærket sig og holdt på spillere trods et lidt flagrende forår. Jeg er spændt på, om de kan finde melodien.”

 

Mit tip er, at AB og HIK er sikre på at komme i oprykningsspil. Både Hvidovre og Brønshøj vil være udfordrere til det.”

 

Hvordan er træningen og træningskampene forløbet?

 

Peter Tønder (ass.træner) og jeg er indtil videre meget tilfredse. I det første par uger har vi set træning på et højere niveau end tidligere. Testkampe har vist, at vi kan praktisere flere forskellige spillestile. Vi har skilt os af med spillere fra periferien af truppen og suppleret med potentielle startere og unge talenter. Alle har vist sig godt frem.”

 

Vil det blive et forandret Holbæk-hold – nye spillere, ny spillestil - vi får at se her i efteråret?

 

Vi har en lidt anden tilgang end i foråret. Vi kommer til at turde noget mere offensivt. Vi vil gerne tage initiativet og præge kampene noget mere. Vores nye spillere i start-11’eren kan hjælpe holdet med at få succes med det.”

 

Er der spillere, eller elementer i spillet, du forventer dig særlig meget af?

 

Kristoffer Dirksen bliver spændende at følge. Han har udviklet sig meget og været en fast del af holdet i flere sæsoner. Nu står han foran sit gennembrud. Vi har også flere unge spillere, som kan markere sig yderligere: Mads Haarbo, som virkelig har nogle forcer offensivt. Jonas Bengtsson, som arbejder hårdt til træning for at forbedre sig. Derudover er der de nye, Saban Özdogan som med garanti nok skal vise sig iøjnefaldende for publikum. Mohammad Ali, som kommer landsholderfaring fra Pakistan, skal lave nogle mål for os. Toke Morsing, garant for utrættelig arbejdsindsats og ærgerrighed for holdet.”

 

Og så skal vi jo heller ikke glemme alle vores andre gode, rutinerede kræfter fra sidste sæson”, lyder slutreplikken fra en optimistisk cheftræner Stefan Håkansson.

 

 

Foto: Cheftræner Stefan Håkansson.