Billeskov måtte nøjes med at se på Frems to super-indhop

11. august 2015

Af søm

 

En glad Torbjørn Billeskov løb sammen med de andre Frem-spillere ud til den store flok farverige fans, der på en varm søndag havde taget turen fra Sydhavnen til Sundby og set deres helte vende 0-1 til en sejr på 2-1 over Fremad Amager i sæsonpremierens sidste 10 minutter.

Billeskov - et angrebstalent på 20 år - har efter en skuffende sæson i Holbæk valgt at prøve lykken i Valby-klubben, og han var med i bruttotruppen til søndagens københavneropgør, der trak 1868 tilskuere til Sundby Idrætspark. Men angriberen måtte nøjes med at varme op i næsten hele anden halvleg.

Frem-træner Henrik Gundersen havde brugt sin ene udskiftning i den første halvleg, hjemmeholdet havde indledt med en lynscoring efter et minut og to sekunder. Christian Holst var målscorer på et tidspunkt, hvor mange af tilskuerne ikke var kommet gennem de meget få tælleapparater i pulje 2-premieren i 2. division.

Danny Andersen og Mohammed Azaquoun, der blev sendt på banen, scorede de to Frem-mål, der vendte kampen helt på hovedet i afslutningen. Begge har fortid i Fremad Amager.

”Nej, de indskiftninger kan man ikke indvende noget mod”, smilede Torbjørn Billeskov, da Frem-jublen efter sejren havde lagt sig lidt.
”Jeg ville selvfølgelig gerne have haft debut i dag, men det er trænerens valg, så jeg kæmper videre og venter på, at min chance kommer”, lød det nøgternt fra Billeskov.

Måske kan det blive allerede tirsdag aften, når Frem i pokalturneringen møder danmarksserieholdet Ledøje-Smørum.

Angriberen skiftede som ungdomsspiller fra Nordvest FC til Brøndby og scorede mange mål på storklubbens U17- og U19-hold. Det gav to kampe på U18-landsholdet i vinteren 2013, men som nyoprykket senior kan det være svært i Brøndby. Derfor vendte Torbjørn Billeskov tilbage til Holbæk, hvor han sidste sæson dog kun scorede to mål. Det var tilbage i oktober sidste år i kampene mod Herlev og Helsingør.

”Det er svært at pege på én bestemt ting, der gjorde, at jeg ikke slog til”, siger Torbjørn Billeskov, der kommer Odsherred og nu er begyndt på uddannelsen til markedsføringsøkonom.

”Jeg har fået en virkelig god modtagelse i Frem, der er en super dejlig klub med mange og meget medlevende fans. Det er virkelig fedt at opleve dem. Den slags får man ikke bedre”, sagde han efter kampen i Sundby Idrætspark og nikkede op mod de mange røde og blå Frem-trøjer på tribunen.

Faktisk tabte det ellers normalt ikke mundlamme hjemmepublikum i Sundby denne søndag duellen mod udeholdets fans klart. På banen udspillede en intens kamp med syv advarsler - fem til Frem - sig, og Fremad Amager havde chancerne til at lukke kampen i anden halvleg.

Men den 2,10 m høje Frem-målmand Simon Bloch Jørgensen klarede godt for sig, og så kunne Mohammed Azaquoun i stedet afgøre sagen, da han skruede et direkte frispark i det 88. minut ind bag Kim Drejs. Azaquoun sagde farvel til Fremad sidste sommer, og efter målet kunne han ikke stå for fristelsen til at løbe ud og tirre Fremad-tilskuerne.

Torbjørn Billeskov har fået en del spilletid i Frems træningskampe, men ikke scoret mål: ”Jeg kæmper videre. Vores træner er supergod og meget motiverende, så jeg tror på det”, lød det fra ham.

Henrik Gundersen har været assistent i Frem og blev cheftræner, da Henrik Jensen pludselig stoppede i foråret 2014. Frem sluttede sidste sæson på andenpladsen i 2. division øst, 10 point efter Helsingør. Fremad Amager og John ”Faxe” Jensen blev nummer fire.


Billedet: Torbjørn Billeskov varmede op i det meste af anden halvleg i Sundby Idrætspark, men kom ikke på banen. (Foto: søm)