Ét stjerne-glimt til tre vigtige points

6. april 2015

Af Jørgen Rasmussen

 

Holbæk – Nykøbing FC 1-0 (0-0)

1-0 Mikkel Vestergaard (74 min.). - Tilskuere: 268

 

Tre særdeles vigtige points til Holbæk, der med sejren og de tre points luskede et par placeringer op i stillingen – foran 2. påskedags modstander og, vigtigere, bevarede et lille hul på fem points ned til nedrykningspladserne og fire points til den 11. plads, der skal ud i play-off om at undgå nedrykning.

 

Kampens eneste mål var en befriende fodboldperle i en ellers ringe divisionskamp med et ærlig talt urimeligt antal fejlafleveringer og et bekymrende antal dårlige beslutninger, der for hjemmeholdets vedkommende delvis kan undskyldes og forklares med den kendsgerning, at det i forvejen unge mandskab var uden et par af de mest rutinerede stamspillere.

 

Målet: Perfekt gennemspillet Holbæk-angreb, startet af U19-spilleren Frederik Parishus. Han spillede 19-årige Mads Harbo, som godt set frispillede ligeledes 19-årige Jonas Bengtsson med en dyb aflevering i højre side, hvor han, Bengtsson, var i en god afslutningsposition, men i stedet uselvisk og med fint overblik lagde en perfekt flad aflevering ind i støvlerne på 20-årige Mikkel Vestergaard som med en påpasselig inderside sendte bolden i mål.

 

Flot angreb, flot fodbold, et stjerne-glimt, der fuldt fortjent fik det ellers fåtallige og noget sløve hjemmepublikum til næverne.

 

Holbæk var uden karantæneramte Birol Serinkanli (18-årige Andreas Elkjær vikarierede på venstre back) og en anden af de erfarne, Christian Lundsteen, 24, måtte sygdoms-svækket lade sig udskifte midt i 1. halvleg.

 

U19-spilleren Frederik Parishus, som debuterede i Rishøj Skærtorsdag, spillede hele kampen mod Nykøbing FC, og det kun 17-årige angrebs-talent Jesper Halling kom ind til sin divisionsdebut et kvarter før tid.

 

Med tre U19-spillere og yderligere en håndfuld meget unge og urutinerede spillere på holdet var der ekstra ansvar på holdets mest rutinerede – den rolige og sikre målmand Nicky Jensen, 30 (eneste over 24 og med afstand holdets ældste spiller), driftsikre Frederik Tingager, 22, energiske Kristoffer Dirksen, 22, og anfører Kristian Holm, 24, som alle viste sig frem med god karakter, selv om sidstnævnte - helt usædvanligt, heldigvis – på dagen havde svært ved at finde blå trøjer til sine afleveringer.

 

Foto: Match-winner for Holbæk, Mikkel Vestergaard.